Bezdán informativ honlapja

Utolsó frissítés:
2017. szep. 24.Hrmas tallkoz 2007


Sikeres volt a Bezdnban harmadik alkalommal rendezett nemzetkzi etno-fesztivl

Kzmves killts s vsr
Divatbemutat

2007. augusztus 4-n harmadik alkalommal tartottak Bezdnban Duna menti kultr-, tnc-, zenei s kzmves napot. E nemzetkzi tallkoz szervezje a helyi Pulzus civil egyeslet, a ftmogatja pedig a helyi kzssg tancsa volt. A Bcskai Nagycsatorna strandjn fellltott nagy mret, fedett sznpadon szerbiai s magyarorszgi mveldsi egyesletek kpviseli mutatkoztak be a mintegy msfl ezer nzkznsgnek.

Dleltt tz rakor megnyilt a kzmves killts s vsr. Az rdekldk a standokon megcsodlhattk a bezdni Piros rzsa s az gyes kez asszonyok kzimunkacsoportok alkotsait is. E csoportok tagjai dtitalokkal s telklnlegessgekkel kedveskedtek a vendgeknek.


Dr. Pfaff Mihly, a bezdni helyi kzssg tancselnke dlutn hrom rakor megnyitotta a mveldsi egyesletek szemljt. A npi tnccsoportok s zenekarok mellett egy nekes s egy krus is fellpett. A bezdni Petfi Sndor mveldsi egyeslet klnbz korosztly tnccsoportjai magyar tncaikkal kirdemeltk a csatorna-partra ltogatk tetszst. A magyarorszgi Cstaljt kpvisel vegyes krus szkely npdalokat adott el. A zombori Ravangrad mveldsi egyeslet tncegyttese szerb, a Vladimir Nazor mveldsi egyeslet tnccsoportja pedig bunyevc tncokat mutatott be nagy sikerrel. A kznsg ugyancsak tetszssel fogadta a nemesmiliticsi lnyok magyar s bunyevc, valamint a monostorszegi s a bregi fiatalok sokc tncait. A publikum nagy tapssal jutalmazta a bcskertesi Csizmadia Anna nekszmait. A monostorzsegi roma fiatalok zeltt adtak nemzeti kzssgk tncaibl.E kt s fl rs msor utn kihirdettk a helyi zon krnyezetvd egyeslet s Turisztikai klub (Bezdn s Krnyknek Fejlesztsi Trsulsa) ltal szervezett, a Bezdn legszebb dszkertje elnevezs verseny eredmnyeit. A szakzsri rtkelse szerint, az els helyezst Major Jzsef, a msodikat Jelena Mihaljevi, a harmadikat Hordsi Istvn kertje rdemelte ki. A polgroknak, az interneten leadott szavazatai alapjn Dragana Karan kertje az els, Major Jzsef a msodik, Farkas Ann a harmadik helyezst szerezte meg. Az emltett szemlyeken kvl a szakzsri djban rszestett nhny benevezett, helyezs nlkli versenyzt is.A program rockkoncerttel folytatdott.
A harmadik alkalommal Bezdnban rendezett nemzetkzi etno-fesztivl sikeres volt, br a meghvott, horvtorszgi mveldsi egyeslet kpviseli nem rkeztek meg a rendezvnyre. A szervezk remlik, hogy jvre mg tartalmasabb s rdekesebb programot nyjthatnak a kznsgnek.

B.
Foto: Roland Vuini

Oldal tetejreCopyright © Bezdan Web Team