Bezdán informativ honlapja

Utolsó frissítés:
2017. szep. 24.
Turizmus

2009-ben világkonferenciát rendeznek a csatornákról
Lakossági fórum Bezdánban a turizmus lehetőségeiről

Bezdán országunk északnyugati csücskében található, északon Magyarország, nyugaton a Duna és Horvátország határolja. Megközelíthető Magyarországról Baja felől, a hercegszántói határátkelőhelyen keresztül, Horvátországról Pélmonostor felől, a batinai átkelőhelyen keresztül, Vajdaságban Zombor irányából.


Hattyúk

A Ferenc-csatorna
naplementében

A Ferenc-csatorna a
hídról szemlélve


A Duna és a öntözőcsatornák által közrefogott tájon váltakozva járhatunk be különböző erdőket, szántóföldeket, mezőket a hullámos felszínű dombságon és síkágon. Ez a környék viszont nem erről, hanem folyóiról és állóvizeiről híres, mint például a Duna is, amelynek völgye valaha az életet jelentette ez emberek számára. Nem véletlen, hogy a Duna hatalmas folyamát végigkísérve folyton-folyvást az előző évezredek és századok kultúráinak nyomaival találkozik az ember.


A Dunakanyar Bezdánnál

Bezdán madártávlatból

Dunapart és környéke
felülnézetből


A Duna szabályozása jelentős változást hozott Bezdán életében. Az árvizek megfékezésével minél népszerűbb lett e falu. Lasssan kiépültek a strandok, üdülők a Duna parton, Ferenc csatorna és a bele torkoló Bajai csatorna mentén, és Bezdán leghíressebb állóvize mellett a Korlátosban, amit a nyári víz melegsége és tisztasága miatt sokan látogatnak. Nem csak a fürdőzők, hanem a vízisportok kedvelői számára is tökéletes helyeket biztosítanak a falut körülvevő folyók és állóvizek.


A Ferenc-csatorna

Halspecialítások

A Ferenc-csatornaA Ferenc-csatorna partja

Vadkacsák

A kajak klubManapság kezdett népszerüvé válni a vadászat, és a halászat. Kerékpárral könnyen körbejárható a falu és környéke. Érdemes is ilyen kalandokra vállalkozni és felfedezni a környék színes és változatos természeti világát, majd megpihenésre és felüdülésre betérni a számos falumenti csárda egyikébe, ahol lehetőség adódik az ízletes bezdáni konyha megismerésére.


Magasles

Magasles

EtetőkVáltozatos lehetőségekkel és programokkal várjuk falunkban vendégeinket, kiemelném a Bezdánban rendezésre kerülő utcabálokat, halfőző versenyeket, színházi előadásokat, a különböző kiállításokat, többek között a hímzésekét és festményekét. A fáradt utazóink figyelmébe ajánljuk falunk gyógyfürdőjét, amely alkalmas gyógykezelésre és felfrissülésre egyaránt.


Gyógyfürdő udvara

Bejárat

Udvar
Említésre méltóak többek között a Bezdáni sportlehetőségek, mint például a labdarúgás, a kézilabda vagy a kajakozás.
A Hármas találkozó immár hagyományossá válik. Egybegyűjti a magyarországi, horvátországi és szerbiai fiatalokat.

Néptánc

Kézművesség

KoncertTehát a kedvező vízrajzi adottságoknak köszönhetően egymást nem zavarva, egyidőben is jól megfér egymás mellett a mozgalmas vízi élet kedvelője, a fürdőző, a napozó a nyaraló, a csendet óhajtó horgász, valamint a növény- és állatvilágot tanulmányozó tudós és természetbarát.


Oldal Tetejére
Copyright © Bezdan Web Team