Bezdán informativ honlapja

Utolsó frissítés:
2017. szep. 24.Dunatj civil szervezetBeszmol a Nyugat-bcskai Civil Szervezetek I. Konferencijrl (2008)


Megnylt a Dunatj Egyesls Nyugat-Bcska Rgifejlesztsrt elnevezs civil szervezet bezdni irodja


2008. mrcius 20-n dr. Pfaff Mihly, a bezdni helyi kzssg tancsnak elnke, a kzssg tancstermben ksznttte a Dunatj civil egyeslet bezdni irodjnak megnyitjra rkezett vendgeket, kztk Psztor Istvnt, a Vajdasgi Magyar Szvetsg elnkt s szmos helybeli polgrt.Pelt Ilona, a civil egyeslet kzponti irodjnak titkra eladsban bemutatta az egyesletet, ismertette azokat a lehetsgeket, amelyek Nyugat-Bcska lakossga let minsgnek javtst szolglhatjk s az eddigi tapasztalatokat. Tbbek kztt elmondta, hogy a Doroszl, Szilgyi, Bcskertes s Gombos vezetinek sszefogsval szervezdtt egyeslet tancsokat ad a plyzatok rshoz, informlja a falvak vezetit, segtsget nyjt a plyzatok megrsban s lebonyoltsban. Ha szksges, akkor jogi s gazdasgi szakembereket is bevon munkjba. A kzponti irodt a titkr vezeti, aki teljes munkaidvel dolgozik. Az egyeslethez csatlakozott falvakban helyi irodk mkdnek. Ezek fogadjk a helybeli feleket ( kis- s kzpvllalkozkat, gazdkat), s igyekeznek hozzjrulni gyes-bajos dolgaik megoldshoz. Pldul tudatjk velk, miknt juthatnak visszatrtend s vissza nem trtend klcsnkhz mezgazdasgi gpek, ipari felszerelsek vsrlsra. Pelt Ilona eladsbl a megjelentek azt is megtudhattk, hogy az egyesletnek eddig kt sikeres plyzata volt. Az egyik plyzati sszegbl sikerlt beszerezni a kzponti iroda felszerelst, a msik sszeg pedig lehetv tette a bcskertesi templom szigetelsi munklatainak az elvgzst. Az egyeslet mr tadta az illetkeseknek a doroszli Szentkt (Szz Mria kegyhely) feljtsrl szl projektumot. Tervei kztt szerepel pldul a bcskertesi ipari vezet ltestsrl, a gombosi KO-tbor mkdtetsrl s a szilgyi szemttelep rendezsrl szl projektum kidolgozsa.Az elads utn felszlalt Psztor Istvn elnk is. Egyebek kztt sikraszllt a Dunatj civil egyeslet erstsrt s bevtsrt, mert, mint ahogyan mondta: csak gy tudunk fennmaradni, ha sszefogunk, s azltal a dolgainkat kzsen vgezzk.
Ezutn a vendgek a helybeliekkel, a tancsterembl tmentek a Mveldsi Kzpont pletben lv knyvtrba, ahol Psztor Istvn elnk megnyitotta az irodt, sok sikert kvnva annak munkjhoz.


A Dunatj bezdni irodjt Foki Zoltn, a knyvtr dolgozja vezeti. Keddi napokon dlutn 4 rtl este 9 rig fogadja a feleket a knyvtr helyisgben.
B.
Foto: R.V.
Oldal tetejre

Copyright © Bezdan Web Team