Bezdán informativ honlapja

Utolsó frissítés:
2017. szep. 24.Bezdn s Krnynek Fejlesztsi Trsulsa

Cm: Fasizmus ldozatai utca 3.


A bezdni ipari parkrl, a vzgyrrl s a falusi turizmusrl (2008)

Zombor kzsg fenntarthat (kzptv) stratgiai fejlesztsi tervnek tervezetrl

A Bezdn s Krnynek Fejlesztsi Trsulsa nonprofit civil szervezet 2005. mrcius 11-n alakult meg a gygyfrdben. Az alakul kzgylsen a 33 alapt tag, a trsuls alapszablyzatval sszhangban, a kvetkez szemlyeket vlasztotta az igazgatbizottsgba: dr. Balla Ferencet, Mirko Strigiet, Marko Stipankovot, Kis Istvnt, Panda Jnost, Friedrich Gyult, Filomena Ostrogonacot, dr. Kedves Gusztvot, arko Pudart, Zlatko Zujiot, Andreja Stipankovot, Loog Krolyt, Zlity Mihlyt, Dragan abrilot s Mile Basariot. Az igazgatbizottsg elnke dr. Balla Ferenc, alelnke Mirko Strigi, ftitkra Marko Stipankov, technikai titkra Andreja Stipankov, pnztrosa Filomena Ostrogonac, knyvelje arko Pudar, menedzsere pedig Roland Vuini lett.

A trsuls alapvet cljnak j munkahelyek nyitsnak serkentst, elssorban a munkahelyltests feltteleinek megteremtst tzte ki, spedig a helysg lakossga letsznvonalnak javtsa rdekben.

A tagsg, a trsuls klubjaiban fejti ki tevkenysgt. 2005. mrcius ta tizenkt klub alakult. Ezek munkjt az elnkk s az alelnkk koordinljk. A legaktvabb kluboknak eddig azok bizonyltak, amelyek a turizmussal, a rgi mestersgekkel, a kisvllalkozsokkal, a mezgazdasggal, a sporttal s az egszsgggyel foglalkoztak.


Az igazgatbizottsg a trsuls megalakulsnak els hnapjaiban hrom fontos fejlesztsi tervet fogadott el:

1. A Zombor Kzsg Duna mellknek fenntarthat turisztikai fejlesztsi tervt.

2. A bezdni Duna Kajakklub sport- s rekrecis kzpont fejlesztsrl szl tervet.

3. A bezdni gygyfrd kiptsnek msodik szakszra vonatkoz tervet.

A helysg vllalkozi s nkormnyzatnak vezet tisztsgviseli, miutn megismerkedtek az emltett fejlesztsi tervekkel, kedvez vlemnnyel voltak rluk.


A fejlesztsi tervek valra vltsa napjainkban csak a plyzatokon nyert pnzforrsokbl lehetsges. A klnbz frumokon eddig nhny olyan helyi plyzatot brltak el kedvezen, amelyeket a Bezdn s Krnyknek Fejlesztsi Trsulsa tmogatott. Ezek fleg a falusi turizmussal voltak kapcsolatosak, de elkszlt a gygyfrd kiptse II. szakasznak eszmei terve is (az eredeti eszmei terv mg az 1980-as vek elejn kszlt).

Oldal tetejre

Copyright © Bezdan Web Team