Bezdán informativ honlapja

Utolsó frissítés:
2017. szep. 24.Kultra


Sznhzi napok Bezdnban

A Bezdni Sznhzi Napok rendezvnysorozat keretben oktber 10-n a pterrvei Karinthy Frigyes sznjtszkr vendgszerepelt vidm jelenetekkel. Kulcsr Bosnyk Mria, a csoport vezetje s rendezje, maga is bezdni szlets lvn elmondta, hogy mindig szvesen jn szlfalujba. A kapcsolat 2002 ta tart, s a pterrveiek mindig szeretnek Bezdnban szerepelni, hiszen nagyon vendglt kznsg fogadja ket.

A pterrveiek bezdni vendgszereplse a tapasztalatcsere szempontjbl is fontos volt, ugyanis a Karinthy-sznjtszkr civil szervezetknt mkdik, plyzatokkal szerzi a pnzt s elrte azt is, hogy a becsei nkormnyzat kzvetlenl tmogassa ket, a zentai Severtrans szlltvllalat pedig, Jaksity Hildkkal az len a vendgszereplsekre val ingyenes szlltssal segti tevkenysgket.A rendezvnysorozatot a bezdni Mveldsi Kzssg s a Petfi Sndor Mveldsi Egyeslet szervezi, az idn immr 22. alkalommal. Foki Istvn, a mveldsi egyeslet elnke s rendezje az anyagi httr kapcsn a kvetkezkrl szmolt be:

- Bennnket az idn a bezdni helyi kzssg tmogatott 20 000 dinrral. A zombori kzsg 5300 dinrt szabott meg a tevkenysgnkre az elzleg jv hagyott 8000 dinr helyett, ugyanis cskkentettk a kltsgvetst. A tartomnyban az illetkes titkrsgban 50 000 dinrt hagytak jv a szmunkra, ami vgl szintn a kltsgvetsi korltozs miatt 35 000 dinr lett s vrjuk a pnzt. Most mindent a vilgvlsgra fognak, s majd vgl az lesz, hogy semmit sem kapunk. A Bezdni Sznhzi Napok kln ttel a tevkenysgnkre, mg tavaly ezt Zombor 100 000 dinrral tmogatta, az idn csak 30 000 dinrt juttatott a helyi Mveldsi Kzssgnek, amely ebbl segti a mveldsi egyesletet a szervezsben. Szerencsre Kupuszina, Pterrve, Muzslya, Doroszl mveldsi egyesleteivel vek ta j a kapcsolatunk, k ingyen eljnnek Bezdnba s j eladsokat tartanak. Az eladsrt cserbe megvendgeljk ket, elbeszlgetnk, informcikat szerznk, a fiatalok pedig egytt szrakoznak, ismerkednek. Ebben benne van az amatrizmus egyik fontos eleme, hogy poljuk magyarsgunkat, nemzeti hovatartozsunkat.
A Bezdni Sznhzi Napokon az idn ht eladst lthat a kznsg. Minden elads ideje alatt alkalmi killtst is rendeznek, oktber 10-n a Piros Rzsa kzimunka- s kzmves csoport tagjai mutattk be kzimunkikat.

(Kpeinken Kulcsr Bosnyk Mria, Foki Istvn, a pterrvei sznjtszk, a bezdni kznsg s a Piros Rzsa killtsa)F-ch


Oldal tetejre


Copyright © Bezdan Web Team