Informativna stranica Bezdana

Poslednji update:
24. sep. 2017.Trojni susret 2007 - Program


Izloba starih zanata

Modna revija

Po vetrovitom ali, na svu sreu - suprotno najavama, sunanom vremenu, 4. avgusta je odran trei po redu Trojni susret.

Pozdravni govor je odrao predsednik Saveta MZ "Bezdan" dr Pfaff Mihalj, a nakon toga je sledio dvoipoasovni kulturno-umetniki program, u kojem su, pored domaina, nastupili i mnogobrojni gosti. Voditelji programa su bili Bui Izabela i Botka Aleksandar.


Publici se prvo predstavila novoosnovana plesna sekcija "Varapalca" - ogranak KUD "Petefi andor" iz Bezdana, koja neguje tradiciju i obiaje. Izveli su maarski narodni ples "Palota", a uvebala ih je ipo Erebet.


izmadia Ana iz Kupusine je uestvovala i kao devojica na naem prvom Trojnom susretu. Ovaj put je otpevala splet narodnih pesama iz Kupusine i sve zadivila svojim glasom.


Omladina KUD "Petefi andor" iz Bezdana predstavila je podunavske plesove koje su pripremili uz pomo Kaniai Ilone.


Mala i srednja grupa KUD "Petefi andor" iz Bezdana se predstavila "arkezi" plesom.KUD "Rumunka" iz Bakog Monotora prvi je put na Trojnom susretu. Do sada su uestvovali na brojnim optinskim i pokrajinskim smotrama. Njihove "Romske igre" su doarale slike iz romske tradicije i obiaja.


"Varapalca" je prikazala i interesantan moderan ples, na muziku grupe "Nox".KUD "Bodrog" iz Bakog Monotora neguje okaku tradiciju, a prikazali su splet okakih igara uz pratnju tamburaa.KUD "Ravangrad" iz Sombora neguje tradiciju somborske regije, a gostovali su irom Evrope i osvojili brojna priznanja. Ovaj put su prikazali srpske igre iz Bake.Iz susedne Maarske je stigao meoviti hor iz mesta atalja. Predstavili su se "Sekej" narodnim pesmama.Hrvatsko KUD "Vladimir Nazor" iz Sombora neguje tradiciju bunjevakih Hrvata, a poznati su po gostovanjima irom sveta. Predstavili su se bunjevakim parovnim igrama.izmadia Ana je otpevala i splet bakih pesama.

KUD "Ravangrad" iz Sombora se predstavilo i obiajem "Slatka rakija", pevakom grupom "Vreteno" i igrama iz Bujanovca.

Po prvi put na Trojnom susretu je gostovalo hrvatsko KUD "Silvije Strahimir Kranjevi" iz Bakog Brega. Oni neguju tradiciju Hrvata a prikazali su splet okakih igara.
Hrvatsko bunjevako KUD "Leme" iz Svetozar Miletia neguje tradiciju bunjevakih Hrvata, a uspeno su se pokazali na nastupima u zemlji i inostranstvu. Odigrali su splet bunjevakih igara i otpevali bunjevake pesme.
Plesna grupa "Jacint" KUD "Nemet Laslo" iz Svetozar Miletia prvi put je nastupila na Trojnom susretu plesnom takom "Dunantuli ugro tanc" u koreografiji Balo Joefa mlaeg.
Ovaj deo programa je zavrila izmadia Ana otpevavi pesmu maarskog kompozitora Demjen Ferenca.

Pauzu su neki iskoristili za skidanje kalorija igranjem kola, dok su drugi, pod atorom LD "Fazan", nabacili koji gram vie. Prisutne je zabavljao orkestar turistike zajednice Bezdana.
U veernjem delu programa sledila je dodela nagrada vlasnicima najlepih bata u Bezdanu i modna revija kreatorke iz Svetozar Miletia.
Kasno uvee, za one najizdrljivije, odran je i rock koncert benda iz Kule.
Po reima organizatora, ovo je bio do sada najbolje poseen Trojni susret.Vrh straniceCopyright © Bezdan Web Team