Informativna stranica Bezdana

Poslednji update:
24. sep. 2017.Sport

Realni AIKIDO


Pre tri godine, Vladimir Dedi, majstor realnog aikida i nosilac crnog pojasa 2. dan, poeo je sa treninzima grupe od dvadesetak dece u Bezdanu. Zbog nedostatka sportske hale, trenirali su u sali O. Kao to to obino biva u malim sredinama, broj zainteresovane dece se vremenom smanjivao.
Uporni zaljubljenici ovog sporta ostali su Nikolina Strigi (14 g) i Stefan Mitrovi (12). Zbog osipanja grupe, oni su poetkom ove godine nastavili treninge u Somboru u klubu Dan. To znai putovanje bar dva puta nedeljno, to njima, kau nam uglas, ne pada teko. Iako vrlo mladi, njihov izbor je pravi, jer sastavni deo bavljenja ovom vetinom samoodbrane jeste ustvari uenje zdravom nainu ivota. Roditelji ulau mnogo truda vozei ih na treninge i seminare, ali Nikolina i Stefan to sa lakoom usklade sa kolskim obavezama. Oboje su odlini aci i takmiari iz vie predmeta.Stefan Mitrovi

Nikolina Strigi


Zahvalni su treneru Vladimiru Dediu to je uporno dolazio na treninge u Bezdan protekle tri godine i doprineo da zavole realni aikido. Za ovaj sport, kau, potrebna je nadarenost, izdrljivost i mnogo putovanja, ali to predstavlja dobar izbor naina ivota dvoje buduih, mladih ljudi.
Inae, realni aikido je u svetu registrovan kao srpska vetina samoodbrane. Nikolina je nosilac plavog pojasa, a Stefan narandastog pojasa. Njihove elje su da vredno treniraju i stalno napreduju u sportu koji su zavoleli.

S.T.
Vrh stranice


Copyright © Bezdan Web Team