Informativna stranica Bezdana

Poslednji update:
24. sep. 2017.Udruenje gradjana "P U L S"

Pretsednik: Metzger Tomo
Tel: 025/810-966
Email: pulsbezdan@gmail.com
Web: http://www.pulsbezdan.org.rs
Adresa: rtava faizma 3.

NVO Puls organizovala putovanje kroz Vojvodinu (2009)
Priroda ne oprata (2008)
NVO PULS uskoro realizuje dva projekta (2008)
PULS uoci realizacije novog projekta (2008)
Godinja Skuptina 2007
Trostruka trka (2007)
Lokalno, a Evropski - predavanje
Profitna tikva - predavanje
Sportskim i kulturnim korakom 1. dan - Slike
Sportskim i kulturnim korakom 2. dan - Slike
Jam Session - Slike
Zurka u Pulsu! - Slike
Crno-belo zurka - Slike


Udruzenje gradjana "P U L S " osnovano je kao nestranacko, nevladino i neprofitno udruzenje gradjana ciji je cilj realizacija multietnickih, kulturnih, sportskih i drugih programa u cilju komunikacije i tolerancije izmedju etnickih zajednica i stvaranje bolje ponude i izbora zivljenja u naoj sredini.
Udruenje je osnovano 23.12.2004 godine u Bezdanu na inicijativu desetak nezadovoljnih graana naeg mesta; nezadovoljnih to se ponude kulturnih i sportskih deavanja tie, a i potpune apatije koja je sve prisutnija.

Klub Puls


Puls emblem


Prve korake nam prati situacija koju smo i ocekivali, a to je velika podeljenost razlicitih strujanja medju ljudima koji na neki nacin ucestvuju u drutvenom i politickom zivotu Bezdana. Na nama je da istrajemo i da tu netrpeljivost ublazimo i da pokuamo da skrenemo paznju na to da je nama svima u interesu da se vec jednom pozitivno odnosimo prema stvarima koje sluze da zadovolje potrebe naih sugradjana.
Puls posle pola godine rada ima oko 100 clanova od kojih su na zalost samo desetak aktivni, pa nam je i to jedan od ciljeva da ostale clanove pokrenemo, narocito mlade.
Miljenja smo da je za nau delatnost potrebno mesto gde se ljudi okupljaju, gde razmenjuju miljenja i druze se. Zahvalujuci Mesnoj zajednici, Kulturo prosvetnoj zajednici i ribolovcima dobili smo na koritenje jednu prostoriju u zgradi Mesne zjednice, koji smo sopstvenim radom uredili i klub radi svaki dan sem utorkom od 17-22 casa..
Do sada smo imali nekoliko programa i to :
-organizovali smo razgovore tipa okrugli sto na teme: kulture, sporta medjuljudskih odnosa i ekologije
-uredili smo jednu prostoriju u "Trskari"u kojoj smo organizovali koncert na kome su nastupile grupe iz Sombora: "Line OUT" i "Jazz for sale"
-na otvaranju kluba nastupio je Beke Robert i prijatelji sa pesmama Joef Atile, te mladi clanovi pozorine sekcije KUD Petefi andor .
-ucestvovali smo na etno festivalu hrane i muzike u Novom Sadu
-u okviru programa "Kvaliteno otpadanje" u dvoritu Mesne zajednice smo organizovali koncert grupe "Tabu" iz Bezdana i grupe "EKV Tribute Band" iz Sombora.
U septembru smo, nakon dobijenih sredstava na konkursu optine, realizovali program "Ubrzanje pulsa omladine Bezdana" sa temama o samozapoljavanju, kolovanju i o nedostatku sportskih terena i prostorija za omladinu.
17 i 18 sept. se odrao program "Trojni susret" gde su nastupali plesne grupe i horovi iz Madjarske, Hrvatske i nae zemlje pracen prodajnom izlobom rukotvorina gde smo ucestvovali kao jedan od organizatora.

Jozef Atila vece

Jazz for sale

Line Out


"Senkifldi Vitz Lrincz" koncert

Tabu

EKV Tribute Band


Jako nam je vana i saradnja sa drugim organizacijama pa smo i na tom polju napravili prve korake, Backi Monotor i Sombor su pokazali da smo na dobrom putu.
Kulturni centar "Laza Kostic"nam je dodelio sredstva za realizaciju programa "PLUS" u okviru koga smo organizovali dva koncerta. Posle dugog niza godina dez muzika se cuje uivo u naem mestu te jedini kantautor u Bezdanu nastupa sa svojim pesmama.
Na konkursu Fonda za razvoj neprofitnog sektora za mlade na projekat "Pokreni se" je pozitivno ocenjen kojeg smo u januaru organizovali.

Koarka

Fejes I. i Dioi A.

Modna revija


Fondacija "Szlfld Alap", "Nemzeti Kulturlis Alapprogram" iz Madjarske i Pokrajinski sekretarijat za nacionalne manjine su nam takodje dodelila sredstva koje cemo upotrebiti za nabavku ozvucenja, kako ne bi morali da ga iznajmljujemo.
Za godinu dana postojanja smo puno toga uradili i zelja nam je da kroz dobijena sredstava na konkursima i u saradnji sa drugim nevladinim organizacijama i sa lokalnim vlastima doprinesemo razvoju kulture, sporta i tolerancije naeg mesta.

Trskara

IgramoVrh stranice

Copyright © Bezdan Web Team