Informativna stranica Bezdana

Poslednji update:
24. sep. 2017.Kultura


Otvaranje izlobe slika u biblioteci (2011)


U organizaciji Mesne kulturno-prosvetne zajednice, 8. marta u 17 asova, u bezdanskoj biblioteci "Karlo Bijelicki", otvorena je izloba radova nastalih tokom Prve zimske slikarske kolonije.
Foki Zoltan, predsednik MKPZ, pozdravio je pedesetak gostiju i rekao da je bezdanska slikarska kolonija tradicionalan program ovog udruenja, ali da godinama unazad MKPZ nije uspeo da naie na podrku u organizaciji ove manifestacije. Ovogodinja kolonija je organizovana zahvaljujui sredstvima koje je udruenje dobilo na nekoliko konkursa. Glavni sponzori su bili Maarsko nacionalno vee i Grad Sombor, kao i bezdansko lovako drutvo "Fazan", u ijim je prostorijama odrana kolonija. Organizaciju kolonije pomogla je i Miler Cvip Edita.Nakon dvodnevne kolonije, odrane treeg vikenda u januaru, zbirka umetnikih slika MKPZ obogaena je s preko pedeset novih dela, pre svega ulja na platnu, ali i nekoliko akvarela i slika nastalih akrilnom tehnikom.

Da su bezdanski slikari i umetnici iz ostalih okolnih mesta bili prilino nadahnuti, svedoe slike, koje se mogu pogledati u bezdanskoj biblioteci svakog radnog dana od 8 do 18 asova. Sve izloene slike mogu i da se kupe.
R.V.
Vrh straniceCopyright © Bezdan Web Team