Informativna stranica Bezdana

Poslednji update:
24. sep. 2017.FK "Sport" Bezdan

Drugi memorijalni susret DALIBOR KOSIJER(2009)
Popravka krova na tribinama FK SPORT (2009)
FK SPORT u 2008. godini
Turnir u malom fudbalu - Bezdan 2008
Obavetenje 2007/2008

Najstariji bezdanski sportski klub je FK "Sport" koji je osnovan 1920. godine, i spravom se ubraja meu najstarije fudbalske klubove u Srbiji, a i na teritoriji bive Jugoslavije.
U svojoj dugoj istoriji najvee uspehe je imao tokom II svetskog rata, krajem ezdesetih godina, i prvih godina ovog veka, tanije u sezonama 2001/2002. i 2002/2003. kada je uzastopno za dve godine bio prvak Meuoptinske, a zatim i Podrune fudbalske lige, izborivi time plasman u II Vojvoansku ligu.

Meutim, zadesila ga je, kao i sve ostale fudbalske i druge sportske klubove, sudbina surove tranzicije kroz koju prolazi celo drutvo, a koja za posledicu ima nedostatak neophodnih finansijskih sredstava za normalno funkcionisanje kluba. Usled toga klub je bio u stanju "mirovanja", tj. nije se takmiio tokom sezona 2004/2005. i 2005/2006. Treba napomenuti i da je objekat (krov i svlaionice) na fudbalskom stadionu u jako loem stanju, jer se decenijama nije ulagalo u odravanje istog.Ipak, nova uprava kluba je uspela da stvori uslove, dosta skromne, ali dovoljne da klub pone ponovo da se takmii. Od sezone 2006/2007. klub ponovo ivi i takmii se u najniem rangu takmienja.

Klub egzistira zahvaljujui sredstvima koje im obezbeuju sponzori: MZ Bezdan, PP "Matijevi" Bezdan, "Agrobezdan", "Tisa" d.o.o. Bezdan, "Novogradnja" Bezdan, SO Sombor, "Savremeno pakovanje" Bezdan i "Koteks" Bezdan.

Seniorska ekipa je na kraju ove jesenje polusezone zauzela skromno 8. mesto u konkurenciji 11 klubova, uz zabeleene 4 pobede i 6 poraza, bez nereenog rezultata. Na prolee se oekuje bolji saldo poto e Sport odigrati ak 6 utakmica kao domain.

Ove jeseni na raspolaganju trenera Mladena Stania i Bore Joviia bili su igrai: Repac (kapiten), Kati, uni, Magdaleni, Tarko, Skokni, Mandi, Rakini, Periki, ivkovi, Pribi, Pani, Deli, Jager, Cigrovski, ivanovi, Laci, Gorjanac, Marinkovi, Tomaev, Kljaji i Devi.Pored seniora aktivna je i ekipa veterana koja okuplja 15-ak igraa i takmii se u Ligi veterana optine Sombor. Na kraju jesenjeg dela zauzeli su mesto u gornjem delu tabele.
Pri klubu radi i kola fudbala za mlae pionire i pionire, koja okuplja oko 25 deaka kolskog uzrasta. Oni nisu ukljueni u takmiarski pogon.
Ovaj sportski kolektiv, na ijem stadionu aktivno trenira i uestvuje preko 60 fudbalera svih selekcija, zasluuje bolje uslove i veu brigu i panju kako lokalne samouprave, tako i privrednih subjekata, dok se u ovoj oblasti ne iznae jedno pravo reenje za nain egzistiranja klubova.R.V.

Vrh straniceCopyright © Bezdan Web Team