Informativna stranica Bezdana

Poslednji update:
24. sep. 2017.Kultura


Otvaranje kancelarije CO "Podunavlje"

Upoznajmo Zapadnu Baku - druga etapa Bezdan (2009)

Mesna zajednica Bezdan je u etvrtak, 20. marta 2008, u velikoj sali MK, bila domain zvaninog otvaranja kancelarije civilne organizacije "Podunavlje" (Dunatj).Prisutne je, prigodnim govorom, pozdravio predsednik MZ Bezdan dr Pfaff Mihalj, nakon ega je ovu najmlau civilnu organizaciju u Bezdanu predstavio njen predsednik Peter Itvan, gradonaelnik Kupusine. "Podunavlje" je prisutno u jo etiri sela (Kupusina, Doroslovo, Svilojevo i Bogojevo) u kojima kancelarije rade od jula 2007, a nakon Bezdana, planira se irenje mree kancelarija na Svetozar Mileti i Teleku.Sekretar organizacije "Podunavlje", Ilona Pelt, istakla je ciljeve organizacije, u ta spadaju obrazovanje ljudi za pisanje projekata i pruanje pomoi prilikom konkurisanja za sredstva raznih fondova, izgradnja infrastrukture, savetovanje rukovodilaca malih i srednjih preduzea, saradnja sa drugim civilnim organizacijama i dr. Rei pohvale o ovoj organizaciji izrekao je i gradonaelnik Bogojeva Neme Itvan.


Prisutnima se obratio i Pastor Itvan, predsedniki kandidat Maarske koalicije na izborima u januaru 2008, koji je govorio o vanoti okupljanja i saradnje ljudi, stvaranja i realizacije ideja, a zatim je poeleo uspean rad svima koji su ukljueni u ovaj poduhvat.Nakon toga, sveanost je preseljena u zgradu bezdanske biblioteke, gde e kancelarija "Podunavlja" raditi svakog utorka, u terminu od 16 do 21h.


Informacije i pomo graanima pruae Foki Zoltan, rukovodilac bezdanske kancelarije, koji e biti u stalnoj vezi sa ostalim kancelarijama radi razmene podataka i pruanja pomoi.
R.V.
Vrh stranice

Copyright © Bezdan Web Team