Informativna stranica Bezdana

Poslednji update:
24. sep. 2017.Sport

Uspeh trojice Bezdanaca na takmienju u amaterskoj radiogoniometriji

Prvog vikenda avgusta odrano je otvoreno, meunarodno prvenstvo Srbije Kanjia 2007 u amaterskoj radiogoniometriji i to na Frukoj Gori, po tekom i klizavom terenu.
Kao mnogo puta do sada, Bezdanci su i ovog puta doneli zasluene medalje. U senci ostalih sportova i hobija, ve dve decenije radi sekcija za radiogoniometriju u Bezdanu pri radio klubu Nikola Tesla iz Sombora. Danas ima 11 aktivnih lanova, a trener je Itvan Major.

Prvi dan odvijalo se takmienje u UKT 144 MHz i donelo sledee rezultate: Silard Na u juniorskoj, pojedinanoj konkurenciji II mesto, Dominik Balog V mesto, a Itvan Major I mesto u seniorskoj konkurenciji M 40.

Rezultati drugog dana takmienja u KT 3,5 MHz: Major i Balog I mesto, Na II mesto. Medalje su deljene prema ukupnim rezltatima: Na i Major dobili su zlatne medalje, a Balog je bio etvrti.

Ovim rezultatima takmiari su stekli uslov za odlazak na evropsko prvenstvo u Poljsku. Iako su Bezdanci imali konstantne uspehe i rezultate u ovom sportskom hobiju, propustili su dosta meunarodnih takmienja. Razlog je uvek bio nedostatak novca. Nadamo se da e upornost i trud ovih radio amatera dobiti uskoro adekvatnu podrku u Bezdanu.S.T.

Vrh straniceCopyright © Bezdan Web Team