Bezdán informativ honlapja

Utolsó frissítés:
2017. szep. 24.Beszmol a bezdni helyi kzssg tancsnak 2010. vi, negyedik lsrl

2010. prilis 27-n tartottk meg a bezdni Helyi Kzssg Tancsnak XXIX. lst, amelyen az elz ls tmjnak folytatsaknt a megresedett adminisztrtori munkahely betltsrl trgyaltak. Csap Judit, a HK titkra bejelentette, hogy az prilis 1-jn megresedett knyveli munkahely betltse kapcsn miutn Csap Radmila eddigi knyvel mrcius 31-vel felmondott - prilis 26-n pozitv vlasz rkezett Zombor polgrmestertl. Mivel azonban a vrosi nkormnyzat ltalnos kzigazgatsi osztlynak vlemnye szerint trvny korltozza az adminisztrcis dolgozk szmt, a vrosi nkormnyzat azt javasolta, hogy a bezdniak meghatrozott idre alkalmazzanak knyvelt. A Helyi Kzssg Tancsa az lsen hozott hatrozat alapjn ennek rtelmben hirdette meg a knyveli llst: egyelre hrom hnapra keresnek j szakembert.

Az lsen a volt villanytelepen lev laksok brlete kapcsn is hatrozatot hoztak, jv hagyva, hogy az egyik laks j brlje az elz Horvth Istvn helyett Szab Jnos legyen.

A Tancs megvitatta a falu tulajdonban lev, jelenleg a diszknak helyet ad plet melletti hzon (Fasizmus ldozatai utca 6.) keletkezett krok megtrtsnek problmjt. A hz tulajdonosa, Lazar Lazi a diszk pletnek egyik leoml fala ltal keletkezett kr megtrtst kveteli, de mivel a diszk brleti dja nem a bezdni Helyi Kzssg kasszjba, hanem a zombori kzsgbe megy, nem ltjk a logikt, mirt terhelnk Bezdnt a javtsi kltsgek. Egybknt is, a Helyi Kzssg tavaly mr kifizetett 460 000 dinrt a Keltsch csaldnak szintn a diszk falnak leomlsa miatti kr szanlsra. Teht: a diszk miatti problmknak nincs vge, s amellett, hogy egy bizottsg kzvettsvel kzsen keres megoldst, a Helyi Kzssg eldnttte, hogy a trvnyes eljrst tiszteletben tartva elindtja az eljrst a Fasizmus ldozatai utca 8. szm alatti plet eladsra.

Az lsen tudomsul vettk, hogy a jvben a kztri felletek hasznli (kerthelyisgek tulajdonosai) a brleti djat a zombori vrosi kltsgvetsbe fizetik be, s hogy felteheten mg az idei bcs alkalmval szervezett kirakodvsron beszedett brleti djak is a zombori kasszba folynak, ugyanakkor hangslyoztk, hogy ez esetben a falu sport, mveldsi s egyb rendezvnyeire s a civil szervezetek programjaira nem lesz mibl anyagi segtsget nyjtani. Az lsen hatrozatot hoztak, hogy a zombori vrosi kpvisel-testletben jelen lev bezdni tagok kpviseli krds formjban tetessk napirendre ezt az ellentmondsos problmt.

Az ls vgn hatrozatot hoztak arrl, hogy a jvben szigorbb felttelek mellett engedlyezik a Helyi Kzssg tulajdonban lev, egy 19 vvel ezeltti doncibl szrmaz hivatalos szemlygpkocsi hasznlatt. A gpkocsi hasznlatt ezentl szemlyesen dr. Pfaff Mihly tancselnk hagyja jv.R.V., F-ch

Oldal tetejreCopyright © Bezdan Web Team