Bezdán informativ honlapja

Utolsó frissítés:
2017. szep. 24.Beszmol a bezdni helyi kzssg tancsnak 2010. vi, msodik lsrl

2010. februr 23-n tartottk meg a bezdni Helyi Kzssg Tancsnak sorrendben XXVII. lst, 12 tancstag rszvtelvel, akik rvid vita utn egyhanglag elfogadtk a Helyi Kzssg, a titkr s a tancselnk mlt vi munkjrl szl beszmolt.

A Helyi Kzssg 2009. vi pnzgyi jelentst s a zrszmadst is egyhanglag elfogadtk, a szavazst megelzen azonban ez esetben rdekes informci hangzott el a kzbevtelekrl. Varga Ferenc az irnt rdekldtt, hogy mi a sorsa a diszk brbeadsbl befoly bevtelnek, amire Csap Judittl, a Helyi Kzssg titkrtl azt a vlaszt kapta, hogy a bevtel az rvnyes szablyok szerint a zombori kzsg szmljra megy, fggetlenl attl, hogy a 2007-ben t vre a Helyi Kzssg kttte meg a szerzdst. Hasonl a helyzet a kerthelysgek nyri mkdse utni djakkal is.

Az lsen az elz sszejvetel hatrozata alapjn rszletesen megvitattk a kltsgvetsi eszkzk felhasznlsi tervt s a kzbeszerzsekre vonatkoz terveket is. Varga Ferenc kiemelte, hogy a 2010-es fontos rendezvnyekre - mint amilyen a tervezett vajdasgi jelleg kzimunka killts s a Hrmas tallkoz -, mindenkppen szavatolni kell a pnzt akr oly mdon is, hogy a Helyi Kzssg sajt eszkzeibl tmogatja a szervezket. Dr. Pfaff Mihly tancselnk megmagyarzta, hogy a pnzgyi keret korltozott, de meg kell tallni a pnzforrsokat, akr gy is, hogy a kltsgvetsben klnleges szolgltatsokra tervezett pnzbl utalnak t eszkzket ezekre a rendezvnyekre.

A kzbeszerzsekre vonatkoz tervrl Friedrich Gyula, a kommunlis bizottsg elnke s dr. Pfaff Mihly a csatorna parti vizesgc tervezett kiptse kapcsn azt a magyarzatot adta, hogy a beruhzst beiktattk a tervbe, abban a remnyben, hogy a zombori vrosptsi igazgatsg vagy ms zombori vrosi nkormnyzati szerv ltal pnzhez jutnak s md lesz a ksz projektum realizlsra.
Az lsen Slavica Suzi, a zombori vrosi nkormnyzat jogsznak (elnk), valamint apo Radmila s Tbori Jzsef (tagok) szemlyben megvlasztottk azt a bizottsgot, amely a kzbeszerzsi eljrs alapjn javaslatot tesz a Helyi Kzssg Vgrehajt Bizottsgnak, hogy mely ajnlattevt bzza meg a parkostott kzterletek karbantartsval. Az lsen elhangzott, hogy a karbantartott 3 hektrnyi terletet nem cskkentik, ellenben elfordulhat, hogy kevesebbszer kaszltatnak a megszokottnl.

Vgl abban is megllapodtak, hogy a Vgrehajtg Bizottsg utnanz, miknt lehetne lland pnzforrst tallni a civil szervezetek rendelkezsre bocstott Tzolt otthon mkdtetsre.R.V., F-ch

Oldal tetejreCopyright © Bezdan Web Team