Bezdán informativ honlapja

Utolsó frissítés:
2017. szep. 24.Beszmol a bezdni helyi kzssg tancsnak 2010. vi, els lsrlA bezdni Helyi Kzssg Tancsa 2010. janur 19-n megtartott, sorrendben XXVI. lsn fogadta el a 2010-re szl pnzgyi tervt, amely dr. Pfaff Mihny tancselnk beszmolja szerint 269 000 dinrral tbb, mint egy vvel korbban. Az lsen a Tancs 12 tagja vett rszt s jelen volt Mtyus Erzsbet is, egyike a zombori vrosi kpvisel-testletben Bezdnt kpvisel tagoknak.

A pnzgyi terv szerint a helyi kzssg dolgozinak keresete 2010-ben a 2009-es szinten marad s 1.152.000 dinrt tesz ki.

Az lland kltsgekre sznt pnzt a zombori vrosi tancs a bezdni Helyi Kzssg javaslathoz kpest 269.000 dinrral megnvelte. Az sszesen 3.520.000 dinrbl finanszrozzk a kzvilgtst s a Helyi Kzssg pletben trtn ramhasznlatot, a kommunlis szolgltatsokat (a telepls lomtalantsa, a vzvezetkhlzat karbantartsa, az utak htl val tiszttsa), a brleti djakat s a civil szervezetek fenntartst, valamint a Hrmas tallkoz kltsgeit. Utikltsgre 4000 dinrt klntettek el.

A szerzdses ktelezettsgek a kvetkezk: az informatikai szolgltatsok karbantartsa, a foglalkoztatottak tovbbkpzse, vendgfogads s reprezentci. Erre a clra sszesen 63.900 dinrt irnyoztak el. Az oktats, a kultra s a sport tern szksges szolgltatsokra (a Sport labdarg klub jubileumnak a megnneplse, a sznhz mukdtetse, a MIRK Bezdnban trtn megrendezse), a parkok s kzterletek karbantartsra (kaszls, szemteltakarts), a telepls kzpontjnak dsztsre, a kbor kutyk elaltatsra, a hivatalos gpjrmvek rendes mszaki ellenrzsre sszesen 1.410.000 dinrt terveznek elklteni. A Helyi Kzssg tulajdonban lev pletek rendes karbantartsra s esetleges gyorsjavtsokra sszesen 123.850 dinrt tartalkoltak. Anyagi kltsgekre 301.950 dinrt klntettek el.

A tancstagok vgl is egyhanglag elfogadtk a 2010-re szl javasolt pnzgyi tervet.

Ami a sajt bevtelek felhasznlst illeti, a legtbbet 400.000 dinrt - a kommunlis dolgozk fizetseire, a foly karbantartsra, a civil szervezetek tmogatsra (a kultregyesletek, sportklubok fenntartsra irnyoztak el (mikzben Zombor vrostl Bezdn egy dinrt sem kapott erre a clra).

A zombori vrosi kpvisel-testlet kltsgvetsbl Bezdnnak 6.616.000 dinrt folystanak, Bezdn emellett 1.600.000 dinr sajt bevtelre is szmt ennyi teht az idei kltsgvets sszege, a pnzgyi tervben tervezett kiadsok pedig sszesen 8.216.000 dinr tesznek ki.

Dr. Pfaff Mihny javaslatra megllapodtak abban, hogy az elkvetkez lsig elksztik a kiadsok rszletes tervt. Ezt kveten a Tancs egyhanglag megszavazta a kltsgvetst.

Az lsen elfogadtk a bezdni Helyi Kzssg vagyont kpez trgyak leltrrl kszlt jelentst is. E szerint 2009. december 31-vel lertak kt betonpadot, 4 szemeteskannt s 80 karcsonyfa-dszlmpt. A helyi kzssg kinnlevsge az v vgn 104.972 dinr volt, amit 2010-ben igyekeznek megfizettetni, mikzben lerjk az idkzben felszmolt vllalatoknl (La Palma, Mexicana, TR Robi) kinnlevsget. Ugyanakkor a helyi kzssg a 2009-es szmlk alapjn 220.870 dinrral tartozik, a szmlkat 2010-ben rendezi. Eleget tve a rjuk rtt feladatnak, dr. Marija Nadoveza s Friedrich Gyula beszmoltak a volt villanytelep pletben lev laksok kiadsrl. Az pletben ngy laks van, ezek kzl hrom van hasznlhat llapotban. Az egyikben hossz ideje Gali Mara l, s megszerezte a lakjogot. Egy laksbl az sszel elkltztt a Dragojevi csald, teht kt laks volt most kiadhat. Horvth Istvn, Vajc Kroly s Szab Jnos csaldja nyjtott be krelmet a laksok odatlsre, s ezek alapjn az a dnts szletett, hogy a kt lakhat laksba Vajc Kroly s Horvth Istvn tbbtag csaldja kltzhet be, lakbrt nem kell fizetnik, de szerzdsben hatrozzk meg a karbantartssal s a krnyk rendezsvel kapcsolatos ktelezettsgeiket.

A tma kapcsn szba kerlt a diszk plete is, ahol egy roma csald is lakik. Az plet nem alkalmas lakhatsra, viszont a problmkrt a Helyi Kzssg a felels. (ennek mr volt is kvetkezmnye, amikor a Keltsch csald tulajdonban lev szomszdos pleten esett krt a brsgi hatrozat rtelmben a Helyi Kzssgnek kellett fedeznie s 400.000 dinrt kellett elkltenie erre a clra). Vgl dr. Marija Nadoveza javaslatra elfogadtk, hogy az pletben lak Mihajlovi csalddal szerzdst ktnek az plet hasznlatrl.
F-ch (R.V.)
Oldal tetejreCopyright © Bezdan Web Team