Bezdán informativ honlapja

Utolsó frissítés:
2017. szep. 24.Helyi kzssg


Kommunlis munklatok Bezdnban

A megnyrblt kltsgvets ellenre a bezdni helyi kzssg a lehetsgekhez mrten igyekszik megoldani a leggetbb kommunlis problmkat, szeptember-oktber folyamn tbb munklat is zajlott a teleplsen.

A brbe adott llami fldekbl befoly pnz jraelosztsra kirt plyzaton a bezdni helyi kzssg 500 000 dinrt nyert el a dlutak javtsra. Mint Friedrich Gyula, a helyi kzssg kommunlis bizottsgnak elnke elmondta, a helyi kzssg 10 kilomternyi t javtsra plyzott, amely egy 3 milli dinros beruhzs lett volna, a kapott pnz azonban mindssze 930 mteres szakasz javtsra elegend. A vlaszts a legkritikusabbra, a szigeti Keresztes-fok mentn hzd, a volt "Jankovits gtrhz" fel vezet tra esett, amely szinte jrhatatlan volt a nagy gdrk miatt. A Somborputevi munksai s ergpei j munkt vgeztek, a felkotrott s lednglt fldt auttra emlkeztet felletn a fldmvesek most knnyebben eljutnak a parcellikra.A kommunlis bizottsg kezdemnyezsre a helyi kzssg kltsgvetsbl juttatott 210 000 dinros rfordtssal az als temetben tptettk a halottashz lpcszett. A korbbi, szinte letveszlyes lapokat betonelemekkel cserltk fel.

Sajnos, a helyi kzssg rendelkezsre ll pnz az orszgos, tartomnyi s zombori kzsgi kltsgvets ltalnos cskkentse miatt lnyegesen kevesebb az eredetileg tervezettnl, ezrt csak a leggetbb munklatok elvgzsre van lehetsg.
(Felvteleinken: a Keresztes-fok menti dlt javtsnak mozzanatai s az als temetbeli halottashz az j lpcszettel)F-ch


Oldal tetejre


Copyright © Bezdan Web Team