Bezdán informativ honlapja

Utolsó frissítés:
2017. szep. 24.Kultra


Betlehemi jtkok 2009

A kzeled karcsonyi nnepekre kszlve, a Petfi Sndor Mveldsi Egyeslet keretn bell mkd Varzsplca gyermek-sznjtsz csoport alkalmi msorral kedveskedett a bezdniaknak. Az eladst december 20-n tartottk meg a mveldsi egyeslet nagytermben.

A csoport ngy ve mkdik, sszesen 30 tagot szmll s az eladsokat is gy szervezik, hogy mindenki rszt vehessen.A msor hrom rszbl tevdtt ssze: a krus karcsonyi dalokat adott el, a betlehemi jtkok felleltk a bibliai jelenetek mellett a karcsonyhoz kapcsold npi szoksokat. Az elads a Mikuls-lnyok sajt maguk ltal koreograflt modern tncval vgzdtt.

A felkszls krlbell egy hnapot vett ignybe, ez id alatt hetente egyszer-ktszer tartottk a prbkat, ahogy az id s az iskolai ktelezettsgek engedtk.A szp szmban megjelent nzk mzeskalcs killtst is lthattak, amit a Varzsplca tagjai ksztettek a kzimunka csoport aktivistinak kzremkdsvel. A mzeskalcsok formi is a karcsonyi hangulatot idztk: fenyfk, szvek, stilizlt virgok, a Szent-csald, mzeskalcshz, hember. A nagy igyekezettel s szeretettel kszlt stemnyek megvsrolhatk voltak, kinek-kinek ignye szerint: lehetnek a karcsonyfa dszei vagy zletes nnepi desszert.
Egy ilyen sikeres msornak titkt a rsztvev gyerekek mellett, Kapitny Sarolta, Sipos Erzsbet s Szab Korina tudjk, akik a Betlehemi jtkokat terveztk s szerveztk.

Petfi Sndor M.E. Varzsplca gyermek-sznjtsz csoport


Oldal tetejre


Copyright © Bezdan Web Team